Op 8 en 9 september 2012 werd de 'Killer Whale' voorgesteld aan het Nederlandse publiek


Net zoals tijdens de lancering in Belgie was het dit weekend opnieuw zalig zomerweer op het Eiland van Maurik.In de voormiddag had de 'Killer Whale' een centrale plaats gekregen op het buitenplein. Het is net dat buitengedeelte dat deze beurs onderscheid van de andere.

Demovaarten om te overtuigen

In de namiddag werd de boot te water gelaten met de bedoeling om de geinteresseerden in de praktijk te laten voelen wat deze boot kan bieden.
Alle theorie hadden de meeste mensen in de voormiddag al meegekregen dus was het in de namiddag het moment om hen in de praktijk te overtuigen zonder veel woorden. Een zalig gevoel was het om te zien dat de opvarenden echt onder de indruk waren van de boot! Bewust koos ik de meest moeilijke golven uit om te demonstreren wat een kennis er in het onderschip zit. Handelbaarheid is nu net één van de sterke punten van de boot. Niet alleen op de benzine motor maar ook op de elektromotor moet de boot goed reageren! Op de foto zie je dat ervaren wedstrijdvissers de boot op de meest kritische manier aan het testen zijn. Onder hen Peter Engelen, op het moment van dit schrijven virtueel Nederlands Kampioen, die bekend staat om zijn uitermate sterke stuurvaardigheid was enorm onder de indruk...

© Predaguide 2012