In Rorvik heb ik mijn hart verloren...


Reeds vele jaren geleden werd ik door mijn vismaat gevraagd om mee te gaan naar Noorwegen. De eerste keer wist ik niet wat ik zag! Alleen nog maar de trip naar Rorvik is zo adembenemend dat dit alleen al een reis op zich is.
De combinatie van de trip met de auto, onderbroken door een overzettocht met de ferry, maakt dat je binnen een vakantie meerdere aspecten beleeft.Het dorpje Rorvik is gelegen in Midden Noorwegen in Nord Trondelag. Het ligt op ongeveer 840km van de hoofdstad Oslo en is zeer goed bereikbaar. Niet alleen met de wagen maar ook met het vliegtuig. In het het dorpje zelf ligt de luchthaven op vijf minuutje van je verblijfplaats.
Het dorpje ligt op het eiland Vikna wat bekend staat om zijn duizenden eilandjes die er rond liggen. Dit eiland heeft trouwens een van de grootste populatie elanden en adelaars van heel Scandinavie. Dit maakt dat er heel wat meer te zien is dan alleen vissen.
Door de uistekende ligging langs een fjord die Noord-Oost, Zuid-west is georienteerd kan je ten alle tijden vissen. Ongeacht de windrichting kan je hier altijd vissen. Komt de wind uit het noorden, kan je langs het zuiden perfect vissen en omgekeerd.

© Predaguide 2012